lördag 6 april 2013

Ändrade förhållanden...

Ja nu har jag satt in snart alla resurser som finns med min mage... Läkare på sätt och vis, Google-där kan man finna mycket hör ni, säkert garanterat källsäkert allting också... Eller??? Jag har lchf i grunden, dietist samt nu det sista tillskottet i skaran: min alternativare! Idag heter det väl inte alternativmedicin längre utan kompletteringsmedicin och varför inte testa?? Så nu får vi vänta och se hur det löper på. Antingen blir det värre, men då vet jag ju hur jag ska gå tillbaka. Eller, tänk om det skulle funka! Tänk om jag skulle bli bättre!!!!???!!! Som sagt, det är värt att försöka iallafall, jag har inte längre något att förlora!

Enligt min läkare så har jag IBS.
Dietisten förespråkar glutenfritt och laktosfritt och med begränsningar/avhållsamhet för vissa frukter, grönsaker och andra livsmedel.
Lchf-förespråkarna rekommenderar en strikt lchf-kost. Inte så konstigt kanske. Jag har ju kört en strikt lchf-kost i 1 år och 8 månader nu och magen har definitivt fungerat så mycket bättre. Problemen nu kom när jag försökte införa vissa saker som jag faktiskt saknat och som jag anser är förenligt med en hälsosam kost även om grunden är lchf. Mitt experimenterande löste ut mina problem igen och sedan januari har det varit tufft och ett evigt kämpande och kartläggande. Idag försöker jag nu kombinera min kost. Lchf i grunden, dietistens råd om frukt och grönsaker samt min alternativares råd utifrån hans undersökning som går i samma fotspår. Alternativaren gav mig uppmaningen att undvika: alla typer av gräsväxter dvs spannmål mm UTOM råg... Han tyckte det var lika konstigt som jag men så var resultatet efter konsultationen med min kropp iaf, men även hirs, bovete, ris, råris mm mm. Jag skulle också undvika potatisfamiljen som består av potatis, tomat, paprika, aubergine. Behandlade gick bra däremot, typ soltorkade tomater. Och det värsta var att jag skulle undvika kaffe. Kanske att jag skulle fixa 1-2 koppar i veckan när min tunntarm fått läka! Så var det med det!
Sen berättade han en hel annan massa som jag bara kan imponeras av. Han verkade känna mig bättre än någon annan och då har han aldrig träffat mig förut. Lite creepy det där när folk sitter och analyserar ens person och prickar in alla rätt utan att man berättat något själv. Men det avgjorde att jag är villig att göra hela resan med honom med öppna ögon. Som sagt, vad har jag att förlora??

Även träningen har lagts om från denna vecka. För att få in lite variation och rekommendationer så kör jag såhär nu en tid framöver;

På gymmet;
Måndag: bodypump
Onsdag: bodybalance (detta är inte mitt eget val utan min alternativares önskan för att få ner min kropp som står i givakt, och börja tycka om den istället för att motverka den-jag ger ett försök tills nästa träff om 5 veckor!)
Fredag: spinning-terräng

Hemma;
Minst 2 löppass i veckan.
Söndag och torsdag är tilltänkta dagar. Med alternativ att byta torsdag mot onsdag före bobybalance beroende på vardagspusslet!
Samt en power walk på lördagarna!

Jobbet;
Eftermiddagsrasten ska spenderas utomhus med 30 min promenad. Vid denna tid är syrenivån låg och jag kan ändå inte dricka kaffe då så då kändes detta som ett bra alternativ! Dessutom är vi med i en hälsotävling på jobbet som innebär att vi ska gå Arvika-runt så då gör jag ju två flugor i en smäll, andas OCH går!

Hur detta kommer att ge resultat på min kropps balansering återstår och ser tills om 5 veckor som sagt. För vikten kommer inget av ovanstående att ge resultat eftersom det inte gjort det sista året vilket alternativaren också sa. Kommer jag däremot i balans med kropp och själ och sådär, ja då kanske det skulle komma att börja hända grejer om det nu var det jag önskade... Öhhh... Jo det är ju en önskan.

Only time can tell....

Ha en fin lördag!

4 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen du får ordning på din mage. Vad plockade du in i kosten då när magen sa ifrån? Kram

  SvaraRadera
 2. IBS är verkligen ingen rolig historia. Har själv haft det sen tonåren o vissa perioder har varit fruktansvärda. La om kosten tillLCHF för ett år sen o efter några veckor där jag inte mådde så bra, vände det. Min mage har aldrig varit bättre, nu äter jag inte kött heller men det funkar hur bra som helst. Hoppas du få rätsida på dina problem, men jag tror absolut du är på rätt väg, lycka till. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Spännande att du verkar ha träffat på en läkare som kanske kan hjälpa dej. Själv har jag blivit bättre med de senaste tabletterna jag äter varannan till var tredje dag. Men du kanske har ett annat IBS problem än jag (förstoppning)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack för titten!! =)
  Du verkar ha många försök på G=)) När du tröttnat på det du ska köra nu så skulle jag verkligen rekomendera dej att köra "hård lchf a la kille"... dvs kött o smör... hoppa ALLT lull lull en vecka (max 10g kh/dag) så du kommer in i fettmättnad... det är då kroppen fattar och börjar må bra... vet ju inte om du har nåt o gå ner men har du det smälter kilona bort=)) Ses snart igen!!

  SvaraRadera