lördag 18 maj 2013

Real Life


Alltså inför finalen på lördag:
- Ser/kommer du att se ESC på lördag?
- Något speciellt inplanerat?
- Vad tycker du om ESC?
- Vad har du sett och hört hittills?
- Vad TYCKER du om allt? Bidrag, upplägg, hysterin osv...


Ja, den bistra sanningen är att jag är en riktig schlager-tönt! Har alltid varit och kommer nog alltid att vara, till viss del. Jag kollar den svenska uttagningen men erkänner att jag tyckte bättre om det förr, själva upplägget alltså. Gillade grejen med jury och röstningen, samt att det bara var en tävling. Det jag gillar med konceptet idag ändå är att man hinner höra låtarna fler gånger så man är mer säker... Eller???

Att jag blivit tönt på det här anklagar jag mina föräldrar för. De började redan när jag föddes eller var ett år, att kolla på det och varje år var vi barn med och åt indonesisk risotto med rostat bröd med herrgårdsost. De första 20 åren var det nog Arvika Greven om jag ska va ärlig... Det gick nog över till herrgård när mejeriet i Arvika lades ner. Och risotton som vi köpte i en halvfärdig variant i kartong försvann också så nu får vi göra den själv. Men sen jag började med lchf för snart drygt två år sedan så har det inte blivit risotto alls eftersom det innehåller ris.

Hade en dröm när jag var liten att jag skulle bli ESC-stjärna. Har ingen aning om vad som startade drömmen eftersom jag avskyr både Anna Book, Lotta Engberg, Kicki Danielsson men framförallt Carola och Pernilla Wahlgren... Däremot skulle jag gifta mig med en i Herrey's och har gråtit floder till Johnny Logans "Hold me now".

I vanliga fall brukar vi kolla tillsammans med goda vänner, varierar från år till år, eller med mina föräldrar, men i år vet vi inte än, och det är redan lördag! Vilken planering! Ingen av våra barn kollar, om inte Jesper tänkt om för i år, men jag och maken kollar garanterat! Det är ett måste!

Vi köper alltid tidningens bilaga för att kunna läsa på och kunna rösta. Jag tror att vi har satt ut de höga poängen(de som länderna kör efter poäng 6???) på våra favoriter. I år har vi en gemensam favorit redan, Danmark. Men jag tycker det är ett starkt startfält i år. Inte så mycket för att jag tycker låtarna i övrigt har varit generellt mycket bättre utan för att jag anser det vara en mycket bättre kvalitet på låtarna och uppträdandena än tidigare... Kanske gör den svenska produktionen sitt till...

Angående resten av jippot, som jag tycker att det är, så älskar jag det. Jag tycker det är häftigt att tävlingen sänds och följs av så otroligt många människor världen över, och speciellt då Australien och Amerika. Jag är imponerad och stolt på nåt sätt. Och därför gillar jag det så mycket!

Förra årets ESC final blev inte riktigt vad vi hoppats på, dels för att Loreen aldrig var nån favorit (då) av bidragen för nån av oss, dels för att vi låg i separata hotellrum på Arlanda flygplats och dels på grund av den hemska olycka som vi bara timmarna innan varit med om...

I år är vi dock tillsammans och på hemmaplan och jag ska njuta varje sekund av programmet! Heja Danmark, Sverige, Island och några till som jag har ett lite gott öga/öra till!!!


6 kommentarer:

 1. Jag ska självklart kolla i kväll, och eftersom det är finalen kommer hela familjen att kolla. Jag är egentligen helt ointresserad av musiken, men jag älskar showen!

  SvaraRadera
 2. Grattis Danmark säger jag och tycker den låter var riktigt bra. Ha en fin söndag Karin

  SvaraRadera
 3. Så där ja.
  Då förklarar jag härmed fest-och-glitter-lådan stängd för det här året ;)
  Veckans sammanställning av Real Life ligger ute:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/may/sammanstallning-av-real-life-esc-2013-2.html

  Ja la ut din bloggning som ett bidrag ;)
  Tack för denna veckan.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 4. Ha ha, jag är oxå schlagertönt... men det är väldigt lite schlager nu för tiden... :( Jobbade i lördags så jag missade... hur länge har du ätit lchf??

  SvaraRadera

 5. NU är det dags igen.
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/june/real-life-lycka-2.html

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 6. Hur går det för dig?
  Lite tyst här.
  Det har väl inte hänt något...

  Hälsningar
  Yohanna
  nu är det dags igen:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/june/real-life-mitt-hem-2.html

  SvaraRadera