torsdag 29 november 2012

Real Life

Veckans Real Life


- Brukar du gnälla på något som egentligen är en positiv sak?
- Är du medveten om det?
- Och vet du vad det kommer sig av?

Hmmm...
Jag gnäller alltid! Fast egentligen inte!
Jag älskar att diskutera, analysera, debattera, filosofera, jämföra mm och jag tror själv att det ibland kan uppfattas som gnäll... Eller???

"-Herregud, den där tjejen har nåt att säga om allt!"

Ja, men så är det. Det finns inget mer intressant än att ge dig i kast med samhällsfrågor, statsvetenskap och sociala relationer! Jag gillar även många andra ämnen och tycker mycket!

Och tyckande är en sån sak som jag kan gnälla på fast det är något positivt egentligen. När jag blir intresserad av nåt och vill utveckla det vidare så lägger jag ner ganska mycket tid och energi på att få fram det jag avsett. Intresset väcks ofta av nån annan "tyckare". Men sen när jag "utbildat" mig själv och känner mig påläst lyssnar jag till forskare och experter och ofta med samma insikter som dem.

Då! Ja då, då kan jag börja gnälla på alla tyckare som är med och lägger sig i diskussionen när de bara sitter och rabblar en massa strunt utan att ha belägg för detta... Så den tyckare som fick mig att bli intresserad av ett ämne, söka kunskap och utbilda mig själv ( och säkert mååååånga andra med mig) ja, nu har den kommit att bli offer för mitt gnäll!

Usch vad självrannsakande det blev nu, det var inte det som jag skulle gnälla på!

Jag skulle ju gnälla på människor som gnäller på att.... Ahhh..... Det får jag ta i ett annat inlägg... Kändes som om den frågan flög mig förbi nu...

Vad gnäller jag på då, som egentligen är positivt???

Det är nog tyvärr en hel del. Jag tror det har med vårt svenska arv och vår tradition att göra. Att det hänger ihop med Jantelagen och vår integritet...

Men jisses vad sjukt, jag vet ju att jag gnäller, jag kommer ju på mig skälv inland när jag gör det och ber mig själv vara tyst... Och nu, bara för att jag ska skriva om det, ja då kommer jag inte på en enda grej! Inte ett enda exempel!!!

Det lossnar nog snart!

Ha en god natt allihop!7 kommentarer:

 1. Ha ha du är roligt du ;)
  Får se om jag fattat det hela rätt nu när jag ska sammanställa.

  Återkommer.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 2. Då var sammanställningen klar:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/sammanstallning-av-real-gnall-2.html

  Läs och njut av allt gnäll ;)
  Det var härligt.
  Tack så mycket för denna veckan som visst var lite svår. Men det var värt det.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 3. Ja, det där är klurigt :) Åsikter kan man ju ha :)

  SvaraRadera
 4. Kanske du inte gnäller så mycket som du tror? ;-)
  Ha en fin fredag
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 5. åh va mysigt med julen :) och ang åsikter så är det bra att dom finns för vi alla har vi olika sådana :_)kram

  SvaraRadera
 6. Lite likt min man. Det är nog inte gnäll bara ett genuint intresse för hur saker hänger ihop. En mycket bra förmåga egentligen:)

  SvaraRadera
 7. Hahaha, jag känner igen mig i det du beskriver. Jag kan höra någon berätta om något som jag blir intresserad av för att det inte låter helt rätt. Så jag kollar upp på nätet och annat och upptäcker att personen hade helt fel i det den sa. Fast sen brukar jag inte gå längre, jag konfronterar sällan den som hade fel utan nöjer mig med att jag själv nu vet bättre...

  SvaraRadera