söndag 4 november 2012

D som i...

... Dammsugare!

Jag vet två typer av dammsugare. Ingen av dem är nåt jag gärna nyttjar.
En dammsugare för att städa är kanske inte det sexigaste av alla verktyg som finn i huset. Visst vill man ha rent och hemma hos oss nyttjas den minst en gång varje dag. Inte för att vi gillar städning då som sagt utan för att med fem i familjen boende ute på landet alltid lyckas dra in lera och grus flera gånger dan. Sen har vi ju barn av modell mindre som även brukar lämna halva matportionerna under bordet, på golvet och än äger vi ingen hund!

Den andra typen av dammsugare är väl inte heller så sexig. Den är grön. Och brun. Smakar... Ja den är kanske rätt ok i smak men otroligt mäktig. Att vi har några hemma just nu beror helt enkelt på att det blev kvar från kalaset förra helgen. Men nu när de legat och släpat i kylen en vecka och det är tre veckor kvar tills nästa kalas så åker de i soporna istället.

Idag är det även D som i Dagen efter... Ett otroligt roligt 30-års kalas. Ja jisses vad kul vi hade. Sång, dans och skratt ända in på natten. Vilket känns idag. Halsen är som ett sandpapper och fötterna värker så illa att jag till och med har svårt att gå... Men det var det värt. Tusen tack S för festen!!!

Temat för festen var:
"-äntligen fick jag användning för den här!!!"

Oj oj ok vad idéerna flödade om hur vi skulle ta oss an klädkoden.
Det var allt ifrån baddräkt, bröllopsklänning, E's gammelmormors klänningar till balklänning, pyjamas, träningskläder och regnkläder!

Det blev tillslut kanske ganska torrt och tråkigt, men vi följde iaf temat. På sätt och vis.

Per körde sina bröllopskläder.
Jag körde på en svart klänning utan armar. Jag har i stort sett nästan aldrig klänning. Och framförallt inte klänning utan nåt över axlar/armar. Nu gjorde jag både ock. Jag bar ett stort guldhalsband som jag fick som barn men aldrig tidigare använt. Brukar inte ha guld heller vanligtvis. Och så lockade jag håret. Fick en locktång i julklapp för typ 15 år sen och igår använde jag den för andra gången. Första gången var nyårsafton för 15 år sen. Så lite tema var det nog.

Idag, alltså dagen efter, och vi har i stort sett spenderat den helt i soffan. Och där tror jag att jag kommer att stanna ikväll också. Mina fötter ömmar... Mycket... Och det blir ikväll Solsidan istället för zumba. Ja, jag vet, det är skitdålig karaktär, men jag bjuder på det... Jag hade tillräckligt med karaktär igårkväll ;-)

Go söndag på er!

8 kommentarer:

  1. Dammsugaren kallar jag min bästa vän här hemma, på något sätt överger den aldrig mig.......vilken superfest ni var på, roligt tema. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Du verkar ha haft det riktigt roligt! ;)
    /Anneli

    SvaraRadera
  3. Nog är det rätt bra att det finns dammsugare....
    Två hundar i huset och det blir ett och annat varv
    med monstret, tänk om de vore helt tysta!
    Melodys matte

    SvaraRadera
  4. Japp damsugare är bra... men den gröna varianten är bäst!!!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  5. Det är inte klokt vad dant det blir när man har barn. Tycker inte att man gör annat än att städa...

    SvaraRadera
  6. Dammsugaren är hemmets bästa vän!! Bra D!

    Kul tema på en fest och du var superfin i klänningen!

    SvaraRadera
  7. Härligt när det blir lyckat på alla plan :D och att man kan tillåta sig att vara lite "dagen-efter". Å Zumban...den saknar jag.

    SvaraRadera
  8. Fina bilder!
    Du passar ju i lockigt med!

    Vi tog det också lugnt i helgen. Känner oss förkylda och då behöver man inte motionera, haha.

    Ha en bra dag, tjejen!

    SvaraRadera