torsdag 22 november 2012

V som i...

Viktor!!!

Nån som är förvånad??? Såklart att även han får ett eget inlägg i utmaningen!

Killen som föddes en måndag efter att ha plågat mig inifrån i flera månader! När han föddes hette han Isak. Det höll i sig ända tills vi pratat med storebror som blev såååå ledsen! Han tyckte Viktor var det enda namnet som gällde! Strax efter samtalet tänkte vi också detsamma. Så Viktor blev det.

När han var drygt 3 månader fick han namnet Vicke Virus efter en infektion.
Idag används Vicke betydligt mer sällan och Virus betydligt oftare!

Kärt barn har många namn!

När Viktor föddes gick jag i skolan. Så här var det pappa Per som fick vara pappaledig från start och jag som åkte iväg till Karlstad för att slutföra min examen. I efterhand är jag osäker på om det var det rätta valet. Idag är Viktor fyllda 4 men de första mer än treåren har han varit en riktig pappe-Fis! Och det har känts!

Viktor är vår alldeles egna lilla farbror. Hur underbart Lill-gammal och värmländsk som helst! Alltid med glimten i ögonen. Charmig. Humoristisk. Glad. Busig. Lättsam. Trött. Omtänksam. Galen i potatis. Och smörgås.

En kille som gillar fart och fläkt och som alltid vill vara igång med nåt. Som vill leka. Spela spel. Dansa. Sjunga.

Och som ärvt sin mammas kontrollbehov!! Tur man kan bidra med något...

Han har även ett sjukt logiskt sinne, och anlag för problemlösning... Vilket försvårar för oss föräldrar här hemma när man ibland bara vill finta bort vissa förslag mm... Det går inte!!!

Men han är den som håller oss allihop igång här på dagarna! Ja jisses vilken otroligt underbart fantastisk unge det är!

Och jag skrev ju ett inlägg när han fyllde 4 för en månad sen att han lovat sluta suga på fingrarna... Och att jag och maken trodde det var en omöjlig uppgift...

Tji fick vi!!!
Samma dag han fyllde 4 slutade han! Medvetet! Nån gång tog han till dem när han inte kunde somna. Och nån natt har de slunkit in. Men annars är han finger-fri!!!


Nu är det snart slut på denna utmaning. December och advent står i antågande. Men fortfarande så gäller det att varje kommentar bidrar till Cancerfonden!

Ha en bra torsdag!
Själv ligger jag i feber och halsont.

5 kommentarer:

 1. Vilken fin beskrivning av din son <3

  Ja barn är så underbara! och den tredje bilden liknar han lite min yngsta i sin uppstutsighet. Min yngsta är mycket kaxigare än min äldsta son.

  Men de är ju lika fina ändå!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fint och gulligt skrivet. De är underbara de små ;)
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 3. Vilken fin Viktor! Vi har också en Viktor i dagens inlägg, men det var vintermössan
  vi hade siktat in oss på! Så kan det bli ibland, blev en dubbelträff.
  Melody med matte

  SvaraRadera
 4. Så fint skrivet om en go kille. Ha en härlig kväll. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Fin pojke du har. Jag tror inte alls det är dumt att pappan är hemma om det är det som passar bäst just då. Många pappor skapar ju aldrig särskilt starka band till sina barn eftersom de inte tar sig tid att vara hemma. Ha en fin dag!

  SvaraRadera