söndag 25 november 2012

Z som i...

Ouzo!

När man spelar wordfeud tycker jag z är den svåraste bokstaven att göra nåt vettigt med. Så var det också i utmaningen idag...

För många år sedan, innan jag fick barn, var jag utomlands med några vänner. Såklart fick vi för oss att vi skulle köra en klassisk hyllning till nationen och dricka ouzo. Jag hade själv aldrig druckit det men många gånger känt doften av det, och det doftade ju så gott! Och färgen sen... Det kunde ju inte bli annat än bra!

Vi köpte på oss en helflaska ouzo.
Sen spenderade vi hela kvällens fest med att springa i skytteltrafik mellan balkongen och hotellets super market för att köpa på oss mer och mer blanddricka! För det var nog det vidrigaste vi druckit. Öh, nej, det vidrigaste var alla häxblandningar som vi lyckades få till med alla konstiga blanddrycker. Det är en kväll som lätt kommer att gå till historien som en mycket lärorik kväll!

Idag har jag ju lärt mig att i liknande situation bara gå EN vända till super market och köpa hem nåt som jag faktiskt TYCKER OM att dricka, istället för att spendera halva reskassan på nåt som ändå bara hälldes ut och svors över!!!

I brist på semesterbilder på den resan att visa upp så blir det en bild på en oerhört god dryck, Loka med smak av Vintersmak!!!

5 kommentarer:

 1. Ingen tvekan om att jag väljer Loka!
  Ha en bra dag!
  Melodys matte

  SvaraRadera
 2. Ryyyyyser av tanken på Ouzo, det är inte gott...så ja, jag föredrar nog något gott och inte de natinaliska dryckerna...ouzo, Raki, Grappa och allt vad de heter..och ja, Loka det är gott det

  kram Kajsa
  ps.Såg du bilden hos mig i Lördags..kanske du känner igen något på min datorskärm?

  SvaraRadera
 3. Ouzo är inte gott!!! men alla har väl smakat det när man är i Grekland! ;-) Ingen lätt bokstav den där Z- men jag har nog hittat ett idag ändå! Kommer in ikväll!

  Hoppas ni har en fin måndag!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Undra om Ouzo är som turkiska raki. Den var inte heller god. Men vad gör en norrlänning i brist på annat ;)

  SvaraRadera
 5. Ouzo och raki är samma gift! Var gott tyckte jag när vi var på resande fot men det var nog inte så sant....Jag har tom varit på Grappaprovning men där fick min gräns! Vidrigt. Nä jag ska nog ta och testa nya Loka-smaken istället:)

  SvaraRadera