lördag 24 november 2012

3 år

När Erik föddes vägde han 4120 och var 54 lång. Han var så fruktansvärt plufsig att han såg ut som en buddah! Dessutom var han knallblå, hela han. Han såg bokstavligt talat ut som ett enda stort blåmärke!!!

Barnmorskorna kunde inte sluta tala om hur otroligt fin han var. De berömde varenda millimeter av honom. Hans hy, hans kropp, hans aptit och hans humör!

Man kan väl säga att vi som föräldrar hade helt andra mät-värden...

Men visst, suga kunde han. Eller så var det bara ren tur att när han väl sög fast så kunde han inte släppa! När vi skrevs ut fick de kontrollväga honom flera gånger... Han hade nämligen gått upp till 4360g på tre dar!!! Efter utkommet bäcken!!!
Han har ju alltid haft stor aptit, men det där var löjligt ju!

Mellan de gånger han åt så sov han. Efter kl 20 på kvällen kunde han bara sova på bröstet på Per. Tillslut fick vi tipset av barnmorskan att lägga en varm vetekudde och minimera ytan i hans säng med täcken och kuddar en halvtimme innan läggning. Det funkade. Så efter mat när vi gick och la oss så sov han tills det var morgon. Åt och sov igen! Så har visserligen alla våra barn gjort men han var extrem.

Idag är han inte riktigt likadan. Han är jämfört med sina bröder inte längre den största mätt vid samma ålder utan börjar sacka efter rejält. Han kommer bli kort. Han äter liks mycket med eftersom han aldrig kunnat sitta stilla mer än ca 15 sekunder så gör han av med det mesta direkt...

Han har ett humör som jag tror ska på nåt sätt balansera upp allt som våra barn inte varit, och för både mina och makens synder... Flera generationer tillbaka... Minst...

Men när han ler, eller flirtar, eller när skrattet fullkomligt bubblar ur honom eller när han pratar och säger ej istället för R, ja då smälter man!!! Fullkomligt!

Efter kalas och superbra presenter så kan vi konstatera att det varit en toppendag! Erik är nöjd.

På grund av ett litet aber med ett par strumpor så har jag tyvärr inte fått så många bra bilder på 3-åringen idag som varje gång tel/kamera dykt upp valt att vända sig om och springa iväg!

Ska kolla makens foton sen får vi se om han snappat upp nåt bättre på sin lins!

Go kväll!!!

1 kommentar:

  1. Då skickar vi ett stort grattis till lill-prinsen!

    ha det fint!
    kram
    /Anna

    SvaraRadera