lördag 8 december 2012

Det blev bättre!

Trots trötta griniga ungar så blev dagen bättre!

Pulka-åkandet ställdes ganska snart in, på ungarnas begäran, av sympati för storebror, vars pulka inte riktigt ville fungera idag. Att vi har hela ladan full av åk-attiraljer verkade inte spela nån roll!

Det blev lite annat smått och gott ute tills kylan lyckades hitta vägar in till bara kroppen, och tröttheten och hungern tog överhand. Då var vi gött rosiga om kinderna. Även jag hittade ett par överdrag att dra på mig efter att ha vuxit ur mina egna. Det gav mitt självförtroende en lagom kick för dagen. Det var Pers byxor som i år passade på mig. Att knäppa och allt! Ni som känner Per vet ju att vi inte riktigt har/haft någon lik kroppsbyggnad men idag kunde jag ta på och knäppa ihop han byxor och dessutom röra mig i dem. Inget av ovanstående lyckades jag med när jag testade förra året efter att ha konstaterat att mina verkligen på allvar varv urväxta!

Det blev pepparkaksbak som utlovat vilka redan också provsmakats!
Vi garderade oss i år, dubbelt upp. Vi har köpt av elvaåringen till fördel för deras klasskassa, vi bakade egna av egenhändigt köpt deg på Ikea och vi gjorde riktiga lchf-pepparkakor.
Och i år är jag glad! Lchf-kakorna smakade verkligen pepparkakor! Rekommenderar er alla att prova dem! Tyvärr har jag inget recept eftersom jag även där garderade mig i år och köpte färdig mix istället för att höra egen deg som förra året. Då åkte de i soporna innan de ens hunnit kallna!

Nästa år kanske det bara blir lchf-pepparkakorna. De var verkligen bra!
Hoppas även att det tills nästa år kommer en likadan mix med lussebullar! Det är en av mins stora sorger med lchf, och de jag testat att baka själv är inget jag skulle bjuda ens min värsta fiende på...
Men Blending Bliss's kakmixer har faktiskt inte gjort någon av oss besvikna en enda gång!!! Jag kör säkert!

Kakorna i den vita runda formen är Ikea-kakorna. Den andra plåten är lchf-kakor!

Barnen, de är våra Bänglar!!!!

Huset, det är också vårt. Per tycker att jag bara ska ta kort och lägga ut på huset under sommartid få det ser betydligt finare och mysigare ut. Jag tycker en snöklädd vinter är lika bra!

Tog även ett varv på utsikten runt vårt hus, varför vet jag inte men det var så gött ute, kändes som om jag ville fånga den känslan på nåt sätt... Det lyckades ju inte men jag minns den iaf!

Hoppas ni haft en fin lördag!



























3 kommentarer:

  1. Åh vad fint du bor! Det är verkligen härligt att vara ute på vintern (när man har klätt sig rätt). Tur att det kunde vända på humöret. Vi har oxå bakat pepparkakor och barnen har varit sååå nöjda:)

    SvaraRadera
  2. Så fint det ser ut! Jag älskar vinterväder, fast mest att titta på, det fick jag verkligen göra här hos dig idag!

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga vinterbilder. Roligt att kost o motion ger resultat. LCHF peppisarna ser riktigt goda ut kanske skulle prova mixen. Ha en fin andra adveny. Kramisar Tina

    SvaraRadera