lördag 22 december 2012

Just ikväll...

Har jag ganska lätt att hålla mig för skratt!

Det har varit en lång dag idag. Med alldeles för lite sömn i kroppen var det mycket som skulle fixas med. Och vi hann med allt trots lite missbedömning av antalet parmaskinkor... Men verkar som om herrskapet var nöjda ändå!
Idag har vi nämligen firat lilla julafton med barnens kusiner och makens syster, svåger, pappa och mamma med sambo.

Först lunch på en lokal restaurang. Jag som haft lite problem med maten på sistone lyckades iaf få i mig nästan en hel kycklingfilé även om det i stort sett var allt, men det passade ju rätt bra ändå eftersom Erik direkt när maten kom in blev påmind om att han var sjuk och därmed enbart skulle sitta i knä.

Väl hemma igen med hela sällskapet piggnade han på sig lite under pulkaåkandet och kändes inte längre så varm. Men humöret var långtifrån på topp och killen som alltsom oftast mest springer runt och skrattar och stojar satt blick stilla i stort sett hela kvällen.
Men under paketöppningen lyste han upp lite...

Under vårt vuxen-hazard spel, där det faktiskt är tal om blodigt allvar, kom barnen och hejjade på oss. Efter en stund säger Viktor:

"- mä, nu får ni väl ta å bestämmö er vem som ska ha disse grejera!!!"

Kvällens misär var när vi precis skulle börja mysa till oss riktigt och planera inför ett glas vitt och tjöt i soffan.
Jag ber Jeppe ta ner två flaskor vin ut vinstället och STÄLLA dem ute i snön på snabbkylning. Jisses vad välvillig och snabb han var på att hjälpa till.
Efter en kort stund kommer han in igen med två tomma vinflaskor...

"- så, jag gjorde som ni sa" säger han...

Jag vet inte hur i sjuttsikens jag finner mig just där men grabben har tydliget fattat det som att vi sagt att han ska HÄLLA UT, inte STÄLLA UT, vinet i snön! Ja men jippie!!! Det var det enda vinet vi hade, över hela julhelgen, och fram tills på torsdag är alla systembolag stängda!

"- mmm, nu fick vi ju verkligen en vit jul!!!" Var makens kommentar på det...

Min kommentar var en aningens mer uttalad än så men... Och just därför kan jag meddela att ikväll håller jag mig lätt för skratt! Men om nån skulle ha nån flaska vitt liggandes å skräpar så kan vi gärna hyra/köpa/låna det av er... Tetra går också bra...

I säng stupade först två utslitna smågrabbar. Hostiga snoriga och med feber. Senare stupade även modell större på 11 år i säng efter att ha blivit besegrad i cluedo. Dock som god tvåa, jag åkte ut först såklart! Men eftersom Per hade fel på sin sista anklagelse så ansåg vi inte honom ha vunnit heller, så det så!

Nu ska vi försöka sova in lite missade timmar vilket inte känns dom nåt garanterat inatt med sjuka barn. Viktor verkar ha drabbats av en hemsk hosta som mer och mer börjar likna krupp så vi får se hur natten förlöper. Maken verkar dock ha lämnat in för ikväll, telefonen ramlar ur hans grepp och andningen är sjukt tung. Verkar som om natten är min igen!!!

Sov gott alla! Om drygt två dar är det jul och få hoppas vi att alla börjat friskna till!!!


På bilden syns farfar och Svein i sin piratmundering!!! Snacka om att de fick respekt med sig..... Öhhhh....5 kommentarer:

 1. Hoppas att kaoset lugnar ner sig och att ni får en härlig och frisk julhelg! God Jul:)

  SvaraRadera
 2. Tack för en rolig kväll!!! Alltid kul att träffa er!! Hoppas ni får tag i nytt vin:) Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Hoppas barnen har kryat på sig och att ni får en lugn helg.
  Önskar er en riktigt God Jul!
  Melodys matte

  SvaraRadera
 4. Jag önskar dig en riktigt God Jul, så hörs vi senare under helgen!

  SvaraRadera