söndag 6 januari 2013

Mitt liv i musik!

Jag älskar musik. Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra. Kommer även från en delvis ganska musikalisk familj som jag tror har påverkat både mina musikaliska möjligheter men även mitt intresswe för musik.

Jag gillar texter, slingor, melodier och "låtar" mer än genre eller artister. jag har favoriter inom de flesta områden och jag lyckas alltid nästan hitta något i den mesta musiken som jag kan relatera till, fastna för eller gilla.

Men.... Och det är ett stort men... Då måste det som jag beskrev innan finnas i låten. Låtar som tramsas bort utan någon som helst eftertanke eller ett uns av seriositet, vrålas bort utan att man hör ett dugg av vad som "sjungs" eller bara är fruktansvärt plastigt, elektroniskt ihålig är alltså inget som jag fastnar för, vanligtvis...

Nu är jag inte någon som tar musik på för stort allvar. Jag har låtar för varje tillfälle... Fest, kalas, barn, sorg, lycka, bilåkning, trams, flams och sjunga-med! Allt finns representerat och det är bara dagsformen som avgör!

Jag skulle ju bli sångerska när jag var liten. Världsberömd. Känd. Bäst. Och bara genom seriösa låtar... Gjorde ett försök en gång i ett cover band. Kan sakna det där ibland men undrar om jag inte trivs bättre på andra sida scenen eller hemma i soffan där jag kan få sjunga ut och låta precis hur som helst. Hur anspråkslöst som helst. Inga krav, inga sena nätter, inga resor världen över, och utan min familj! Nej, tacka vet jag soffan, familjen och karaoke!!!!

Nu hade jag ju tänkt att göra en bloggutmaning om just detta ämne.
Mitt liv i musik.
Det vill säga att jag till varje musik-inlägg även delar en låt som passar in på det aktuella "temat".
Nu har ju jag som sagt en dator som krånglar extremt oehört mycket så jag vågar inte lova att det kommer att bli som jag tänkt mig, men jag gör ett försök. Eftersom läget är som det är så kommer jag heller inte att utmana er i att hänga på, men visst sjutton är det otroligt kul OM det vore nån som hakade på!
Jag kör två bidrag i veckan, söndag och fredag.

Dagens bidrag är en mjukstart för att beskriva mig själv som person.
Det var tänkt som en mjukstart, nu blev det inte så eftersom det första temat;
"En låt som beskriver mig" var betydligt svårare att komma fram till än vad jag trodde. Jag hade flera hundratals låtar ett tag som jag alla trodde var perfekta... Sen tänkte jag efter och lyssnade på låtarna men insåg att det var ju för sjutton bara önsketänkande, det var låtar som jag önskade hade beskrivit mig.

Jag fick helt enkelt tänka om. Så jag frågade Per hur han skulle beskriva mig för någon som inte kände mig.
Hans svar var att det första spontana som kommer upp i huvudet är:
Glad och positiv. Rolig!
Sen ansåg han att han var klar men jag fick tråka ut honom med att försöka tänka lite mer än så. Och resten blev:
Hjälpsam, smart, allmänbildad, rastlös, tankspridd, hypokondriker, lyssnar inte alltid. Jättebra som mamma men kanske lite dålig på att leka med barnen på deras villkor (återkommer till det senare-inte så hemskt so det låter) omtänksam, kärleksfull och bra på uppfostran.

Ok... Sen började han bubbla ur sig låtar som han tyckte beskrev mig... Mmm man kan lugnt säga att de skilde sig betydligt mot de låtar som jag hade tänkt ut...

Det blir Pers låtar som blir represtenterade för temat idag men jag lägger även till en av mina just för att jag verkligen känner så för låten och tror att det är en sanning för mig idag, att jag kämpat så för att skaka bort alla monster och lärt mig att jag vare sig kan rädda alla på bekostnad av mig själv och inte heller är den som alltid förtjänar det minsta... Livet är värt mer än att ångra, sörja och kämpas med... Livet är värt att levas och jag känner verkligen att jag lever nu! Och självklart kan man välja från tusentals såna "jag lever nu låtar" men att jag valde Ride beror helt enkelt på att den är så himla bra, just nu och för att den har just en speciell känsla som jag många gånger upplevt!

Jag kämpar ju verkligen för att få både de fysiska datorerna och den j-a (ursäkta språket) tekniken som dessa fysiska datorer drivs av att samarbeta med dels mitt eget kunnande inom området vilket är starkt begränsat dels vårt urkassa nätverk. Idag blev resultatet av detta att endast en låt gick att få med som en direkt delning från tuben, de andra får ni direktlänkarna till så hoppas jag att det funkar ändå... Kanske lär jag mig...

Håll till godo!
Detta är jag...

Låtar som beskriver mig;

http://www.youtube.com/watch?v=yffgyn2NVKM&feature=player_detailpage

och

http://www.youtube.com/watch?v=nvb8wdBglpw&feature=player_detailpage

Ha en bra kväl!!!Ps. Ta det för vad det är! Låtarna ska inte tolkas bokstavligt utan mer med känsla och all-round-feeling!!!
Nej, jag är inte "Victoria" min mans prinsessa, jag är hans drottning! Ds

2 kommentarer:

  1. Vad vore livet utan musik? musik är viktigt å hoppas du får en härlig dag fina Anna kram

    SvaraRadera