tisdag 1 januari 2013

Välkommen 2013!

Det kanske inte kändes så välkommet igår, inatt alltså, det nya året, men det är välkommet. Mycket välkommet. Vi liksom bara hade lite annat för oss så vi liksom kom oss inte för att tala om det!

Från början då...

Det blev bestämt i sista stund att vi skulle fira in det nya året med våra grannar och vänner S och S med barn. Erik laddade till tusen i bilen ner till dem, drygt 500 m... Vi skulle inte till Näs, vi skulle Bort! sen att bort ligger i Näs det behövde vi inte tala högt om tyckte han, vi skulle bort, ut ur huset, på fest, och det var det viktigaste!!!

Och ja, vi tog bilen. Med massa mat och packning, barn som några timmar senare sover, inte orkar gå och gråter, i en kall regnig och blåsig natt, på en grusväg täckt av ren blankis, vatten och töad snö iklädda finstassarna så var inte valet att ta bilen ner för att välkomna det nya året så svårt...

Jaha, och vem var nykter och kunde köra då???
Öhhh, det var vi allihop! Alla fyra vuxna! Bara att välja och vraka bland chaufförerna... Nu blev det Viktor som körde hem så vi vuxna hade kunnat dricka hur mycket vi ville egentligen... Det var bara det att det fanns ingen som ville... Men å andra sidan, en fyraåring kanske inte får köra bil heller... Själv i alla fall... (Och det är det väl klart att han inte gjorde nu heller hoppas jag att ni förstår...)

Det var en lyckad kväll! God mat och ingen dryck... Till att börja med...

Viktor undrade efter förrätten om det var allt: "- får vi Inge mer än detta å äte ellör???"
Jo då, vi åt, länge och väl... Och alla var mer än mätta innan kvällen var slut...

En efter en tappade vi lite barn. Först lille A, sen lille Erik som slängdes i den extra spjälsängen i finrummet. Som sagt, han är vårt bebis-substitut! Nu vet vi också att han är en jätte-baby!
Därefter knoppade Viktor också in och bäddades ner i soffan.
Två av fem barn var alltså vakna kvällen ut!

Sen satt vi där, i godan ro, barnen sov eller spelade tv-spel. Det var med andra ord riktigt lugnt och behagligt. När det återstod 10 min av det gamla året kände vi att vi kanske skulle börja förbereda inför tolvslaget... Hmm...

Vi hade köpt 8 såna där ris-thai-lyktor som skulle släppas iväg... Och tomtebloss... Överallt omkring oss hörde vi ljudet av raketer. Kunde se nåt litet ljussken ibland. Men så står vi där, ute, i mörkret i spöregn och blåst och ska försöka få iväg de där lyktorna. Det är premiär. Vi har aldrig gjort det innan. Och på grund av den knappa tiden hann vi inte läsa igenom instruktionerna ordentligt heller... Men men... Efter våra ihärdiga och envisa långa försök så tillslut får vi faktiskt iväg några, som fick fart och försvann upp i skyn. 50% är inte illa pinkat, dvs 4 av 8 lyktor tog eld och tog fart och försvann. Resterande lyktor låg spridda runt om i trädgården, någon brann, någon glödde, alla var trasiga och alla vägrade de flyga...
Efteråt läste vi faktiskt instruktionerna. Ska ej släppas upp i regn ELLER blåst.
Nej just, därför körde vi regn OCH blåst.
Det hjälpte ju inte det heller ju...

Äh... Vad är väl en bal på slottet???

Vi gav upp och gick in i värmen.

Klockan var nu 00.20...
Ögonblicket var förbi...
Ingen nedräkning, ingen "ring klocka ring"
Ingen flaska som sprutade ut nån kork, inget "SKÅÅÅÅÅÅÅL!!!!", inget " GOOOOOOTT NYYYYYYYTT ÅÅÅÅÅÅÅR!!!!!!"

Men jo, vi skålade lite snabbt och pussade varann lite snabbt innan vi gick in i värmen...

Huttrande och kalla satte vi oss till bords igen. De tre som sov fortsatte sova. Det två som spelade tv-spel fortsatte spela. De fyra vuxna som satt och åt ost vid bordet fortsatte äta ost.

Men... Nåt var annorlunda...

Det hade öppnats en gigantisk flaska med Pommac!!! Och äntligen hade alla fått nåt gott att dricka... (Utom jag då...) Champagnen ställdes åt sidan och pommacen dracks med glädje...

Vi festade loss på ost och Pommac i ytterligare nästan en timme till innan mini-me vaknade, drömde och fick panik av att inte känns igen sig, och önskade få komma hem till sin egen säng.

Barnen packades in i overaller och in i bilen och vi åkte hem.

Kl 02.00 prick låg vi alla i våra sängar och omslöts av värmen.

Värmen av goda vänner. God mat. Härliga barn. Mysig stämning. Trevliga stunder. Minnen för livet i lykt-kaoset, ögonblick att minnas med Pommacflaskan, skönt täcke. Varm make.

Och ett helt nytt år!

Så även om välkomsfesten kan ha verkat en aningens kaotisk just där vid tolvslaget så var det otroligt kul och du, år 2013 är mycket mycket välkommet!!!

Gott nytt år!!!












5 kommentarer:

  1. Önskar dig o din härliga familj en fin start på 2013. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. GOD FORTSÄTTNING EFTER GÅRDAGENS BRAVADER DÅ :) POMMAC DUGER PERFEKT TYCKER JAG HOPPAS DIN FÖRSTA DAG PÅ ÅRET VARIT BRA KRAMEN

    SvaraRadera
  3. Verkar som ni hade en riktigt trevlig nyårsafton. Sällskapet gör allt tycker jag :) Då är inte valet av dryck så noga. Vi skålade i Herrljunga päroncider :) Ha en riktigt god fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig nyårskväll ni fick tillsammans!
    Gott nytt år och ett fint 2013 till er,
    Sussi

    SvaraRadera
  5. Vad fina bilder! Jag har aldrig sänt upp sådana lyktor heller.

    Hos mej var det också nyktert. Killen hann komma förbi trots nattjobbet som väktare så helt ensam blev jag inte.

    Kram!

    SvaraRadera