fredag 14 september 2012

Provokation

http://www.dn.se/sthlm/medvetslos-ranad-och-lamnad-pa-spar


Läs artikeln och begrunda...
Ge er tid till eftertanke och reflexion.
Analysera gärna.

Jag erkände snabbt för mig själv när jag såg det att jag tyckte det var fördjävligt rent ut sagt.

Jag blev otroligt upprörd, förbannad och ledsen.

Ibland funderar jag över vart vi är på väg...

Men om man vänder på det istället....

Analyserar det på ett annat sätt.
Reflekterar och tänker efter utifrån samhällets perspektiv.

Läs artikeln igen och begrunda det så som våra politiker, myndigheter och många av samhällets medlemmar också gör, utifrån deras perspektiv. Ekonomiska, politiska eller vad de än må vara...

Varsågoda...

http://www.dn.se/sthlm/medvetslos-ranad-och-lamnad-pa-spar

Vad tycker ni???

"Förskräckligt" kanske många tänker vid första anblicken, men har ni tänkt på följande?
Hur var mannen byggd? Vad hade han för kläder på sig? Syntes guldkedjan och mobilen? Hade han talat, kanske rent av någon gång skrytit över sina ägodelar? Han kanske hade bjudit och delat med sig av sina pengar tidigare under kvällen? Brukar han vara givmild på sin fritid?

Är ni helt säkra på att han inte ville bli rånad och lämnad på spåret? Var det nån som hörde att han sa nej? Var han berusad? Vad betydde egentligen kommentaren han fällde strax innan? Kan den rent av ha uppmuntrat till rånet? Är ni säkra på att han inte orsakat skadorna själv? Han kanske ville ha uppmärksamhet? Var det inte så att han visade sina ägodelar? Var han tillräckligt hjälplös? Var han tillräckligt nykter eller tillräckligt onykter?

Du kanske undrar om det spelar någon roll? Inte finns det väl någon som VILL bli rånad och lämnad? Jo, ibland spelar alla dessa omständigheter roll, märkligt nog... Tjej efter tjej blir ifrågasatt efter våldtäkter. Och gång på gång blir förövarna frikända... För de kunde ju inte veta säkert att denna tjej inte ville bli påsatt av en eller flera okända män i dubbla storleken och ålder.

Slagsmål, rån och liknande tas det för givet att ingen vill råka ut för... Men våldtäkt?
Vad är skillnaden?

Såklart är detta till för att provocera, men ni som ändå har förmågan att empatisera för mannen på spåret, mannens anhöriga och för andra utsatta, gör det!

OBS!!! Länken (dn.se) och det som är skrivet i rosa skrift är taget från en väninnas fd kollega.

1 kommentar: