fredag 29 mars 2013

5 saker...

har vi påskat till det med...

1. På barnens begäran har vi klätt lite påskris ute i den gamla mjölkkannan med fjädrar. Vi bytte ut det rakt av mot det gamla tallriset som fortfarande satt kvar i...

2. Vi hängde i två tovade bollar som minste sonen gjort på dagis i det ris vi hade i den nyare kannan på insidan huset. Riset togs in av mina svärföräldrar när vi var på Uggla för ett par helger sen. Och alldeles lagom till påsk så har löven slagit ut!

3. Jesper har sålt vårblommor till klassresan. Köpte ett par häng-amplar av penseer och en kruka med påskliljor som pga kylan får stå inne ett tag till. Denna dekoreras med en egenhändigt gjord liten kyckling av mellersta sonen.

4. Äggpromenad i Byn! Vi bedömde att den stora promenaden i stan var alldeles för lång att gå/cykla för våra små, och alldeles för mycket trafik för dem att vingla omkring på cyklarna också så vi bestämde oss för att gynna vår lokalt anordnade promenad istället. Lagom tid. Lagom distans. Lagom trafik (en grusig by-väg). De fick med cyklarna. Det slutade med att jag fick bära på ett barn. Per bar på cykeln. Ett stort barn trödde ner sig i ett dike med is och ett barn cyklade rakt ner i samma dike och kunde inte ta sig upp utan assistans från en by-bo! Hans försvar var att: "- ja måstö ju prova först innan ja kan vetö hur djupt dä ä!" Mmm, det har han väl rätt i... Jag och svärfar vann ägg!

5. Vi har gjort vår på soldäcket. På med taket på paviljongen, ut med sommarmöblerna och städat uterummet! Med nästan 20 grader på soldäcket blev det sköna timmar utomhus! Avrundade med en löptur!

Och allt detta gav upphov till lite vår- och påskstämning trots allt... Och trots att julgardinerna i köket fortfarande hänger kvar... Men nu vet vi varför... Vi har inga att byta med... Köpte nya i höstas och de var på tok för mörka för vårt kök och kommer inte sättas upp igen... Vi resonerade då att vi hade läääänge på oss att köpa nya inför våren... Mmm visst hade vi... Men tiden verkar gå fort när msn har roligt eller...? De får hänga/tas ner i väntan på ett nytt inköp!

Glad påsk på er alla!!!





















1 kommentar:

  1. Själv påskar jag genom att skicka familjen till farmor över helgen medan jag själv går helt in i min crazy cat lady roll och bara myser med katterna!

    SvaraRadera