måndag 25 mars 2013

Vad är bättre...

Än en helg hos mor- och farföräldrar?

Ringde min mamma i fredags. Inget extraordinärt med det, vi pratar med varandra nästan varje dag när inte vi ses på träningen på Hälsokompaniet. När vi la på skrek Vicke virus rakt ut:
"- du kan väll itte barö läggö på hellör!!!! Ja hadö nö gör viktigt som ja ä tvungen å sägö ju!!!!"

Han tar telefonen och ringer upp mormor igen.

"- dä ä Viktor. Jag tänktö sövö hos dej å morfar imöra.... Skulle rä gå bra rä ellör??"

Såklart gick det bra.
Under helgen har smågrabbarna på eget bevåg alltså hyst in sig hos mormor och morfar. Jesper spenderade lördagen hos en kompis och jag och Per... Ja vi skjutsade barn, köpte lördags-snacks och sushi och hämtade barn. Hemma blev det middag med elvaåringen och ett parti monopol.

Monopol tar verkligen fram det absolut värsta i mig. Redan före första varvet också enligt Per. Redan på första kastet kan jag väl erkänna... Nåt som Per inte är sen på att vare sig utnyttja eller gå igång på... Så där satt vi alltså ett par timmar. Jag med svart i blicken, Per med äcklig retsamhet i blicken och Jesper irrandes dessemellan med ångest, oro, glädje, surhet, ömhet mm i blicken...

Det slutade med att jag och Jesper i symbios gav upp! Jag vill härmed att ni verkligen noterar att Per INTE VANN, utan att vi tröttnade och gav upp... Det är huvudsaken! Och det är en stoooooor skillnad!!!!

Vi gjorde ett försök att kolla på nio-film också. Vi hade hyrt Hypnotisören efter Keplers roman. Vi orkade drygt en timme. Resten gick vi se innan det var dags att fixa isoleringen på söndag!

Senare på söndag blev vi bjudna på middag hos mina föräldrar när vi hämtade de små. Och det är så otroligt lyxigt att bli bjuden på mat och riktigt bortskämd.

Jag och Per beundrar mins föräldrar för deras otroliga tålamod när det gäller barnen. Vi (framförallt jag) kan bli väldigt stressad och galen när de alla tre bara irrar omkring, väsnas, sliter, drar ut, slänger, bollar, kastar, skriker, slåss, bits mm mm mm... Vilket blir väldigt tydligt hemma hos mina föräldrar i deras enplansvilla med öppen planlösning. Något som inte verkar bekomma dem alls. Men men, det är väl lite lyxen att komma bort och hälsa på dem också, att det är lite friare än hemma.

Helgens huvudprojekt hade innefattat att tvätta och torka bilar.

Inte att förglömma, måla riktigt fina påskägg också! Som det här tjusiga ägget som idag fick ingå i min frukost! Kvar finns en hel kartong med fina färgglada ägg som under hela veckan kommer liva upp mina frukostar på jobbet!!!

Vi har tyvärr inte så mkt påskpynt framme under påsk, mest på grund av bekvämlighetsskäl. Det man inte drar fram slipper man plocka undan. Och så kan det ha att göra med att jag även är en aningens lite (ganska mycket) allergisk mot GUL färg....

Hur fixar ni inför påsk? Och hur firar ni påsken???

5 kommentarer:

 1. Ja du här är inte heller något särskillt påsk pynt då inga barn bor hemma :/ kanske lite påsk liljor o ris inget mer ....jobbar alla dagar utom just påskafton ...ha en go dag kram

  SvaraRadera
 2. Neeej, du får inte vara allergisk mot gul färg! Jag som just köpt en jättegul duk och en massa påskpynt i olika färger som jag kommer att lägga upp i bloggen! :)

  Åh, vad lyxigt att bli bjuden på mat! Och vad snälla de är som inte blir galen på barnen. Min stressnivå ökar också när man hör en massa bus.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja det är härligt med föräldrar som ställer upp, vill vara med och delaktig :)
  Så är mina med!
  Här har det tagits in ris och köpts godis, få se om det blir nåt mer?!
  Ha en fin onsdag,
  kram Sussi

  SvaraRadera
 4. Här firar vi påsken var för sig. Mannen tar ungarna och åter till svärmor, och där lär de fira enligt alla konstens regler med påskägg och påsklamm och påskris. Jag stannar hemma med katterna och går helt in i häxrollen ;-) Lite godis ska jag nog få, annars ska jag storstäda helt i fred och läsa massor av böcker och njuta av att vara ledig!

  SvaraRadera
 5. GLAD PÅSK till er!
  Kram Sussi

  SvaraRadera