söndag 28 oktober 2012

För fyra år sen...

Ja, igår var det fyra år sen jag blev skickad till Karlstad och specialistmödravården. Jag hade börjat få lite protein i urinen och blodtrycket var en aningens förhöjt. Detta var inte det som jag själv ansågs vara det värsta. Jag led främst av mina ödem som vid det här laget gjorde mig i stort sett isolerad hemma. Jag kunde gå ner på morgonen till undervåningen och sen var jag fast där. På kvällen när det var dags att hå och sova fick jag stödja mig på den otroligt tålmodige maken för att ta mig upp för trapporna, ner i sängen och upp om det behövdes.

På smv i k-d såg de hur jag led och jag blev igångsatt samma dag. För fyra år sen, igår. Idag har vi firar den otroligt charmiges krabaten som nyss fyllt 4. Jordgubbstårta som vanligt när Viktor bestämmer, och i år har han gjort den helt själv, endast grädden och texten har jag supportat med!

Men det kändes stort att bli 4, och det har varit en sjukt stolt kille som firats här under helgen!
Vi började med att sjunga för honom när han låg och tryckte under sängen, precis som han lovat kvällen innan. Sen blev det presenter, spela spel, , köra med den nya radiostyrda monstertrucken, frukost och bilköp! Jajjemänsan, även mamma och pappa ska få nåt i paket för att vi skapat detta underverk!

Kalas med släkten blev det idag! Och en glad kille hoppade i säng. Utan snuttefiltarna!!!!! För andra dagen i rad... Jag kände mig som en mördare igår och mådde på allvar fysiskt illa, men vi kom igenom dagen. Nu är hela husets sköna snuttefiltar skickade till en nyfödd bebis som behöver dem bättre. Angående fingrarna så klarade han hela dagen utan så långt vi såg. Vad som sen skett i sömnen dömer vi ingen för. Även idag har fingrarna lyst med sin frånvaro men vid läggdags tyckte han att det var svårt. Men problemlösnings kungen som han är så sprang han ner och tog på sig en vante att sova med. Är han inte helt underbar???!!!

Jo det är han, vår tuffe Viktor, fyraåringen som äger fett! Som får charmiga lockar när frisören glömts bort. Som älskar jordgubbar så mycket att han plockade av dem från tårtan innan nån annan hann före. Som har rött som favoritfärg. Som vet precis hur man ska bete sig även om minnet ibland är kort. Som älskar att hitta på nya äventyr utomhus. Som är fruktansvärt intelligent för sin ålder. Som pratar på sån otrolig värmländska att man ibland undrar var vi kommer från...

Han är killen med DET!

Vårt underverk Vicke Viktor Virus!!!

2 kommentarer:

  1. Cooling!!! Gillar bilden där ham sover under sängen - man undrar varför:-) Pratade med Per och berättade att det kommer Linköpingspaket på posten till 4-åringen! Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Har gett dig en liten utnämning från min blogg/ bloggaholic som jag är!!

    SvaraRadera