måndag 15 oktober 2012

Real Life- tidningar

Läser jag tidningar? Och vad för tidningar? Men det viktigaste, var läser jag tidningarna som jag faktiskt läser?

Jag vet att jag ofta hävdar att jag är en tidningsmänniska. Jag vill ha papper istället för en data/tv-skärm. Ändå är det text-tv och Aftonbladets app i iphonen som jag kollar av för att få nyheter, om inte jag sitter i bilen då det är nån av P kanalerna på radion som gäller (P1, P3 eller P4).

Men jag läser visst tidningar. Det gör väl alla?? Nån endaste liten en???

Vi prenumererar ju i första hand på lokaltidningen Arvika Nyheter. Den utkommer tre dar i veckan och jämfört med vad den kostar per år så är innehållet värt noll! Ändå måste man ha den. Man kan ju missa nåt fast man inte läst nåt viktigt sen man blev läskunnig som barn. Njae, riktigt så illa är det väl inte kanske, men det är ju nästan främst för familjesidan (döds- födda- och vigselsidan) och för insändarna man kollar... Resten får man veta genom annat. Men tidningen är ett måste. Ett måste på ca 2 minuter, tre gånger i veckan. Längre än så tar det inte. Tror nästan 2 minuter är att ta i till och med men jag bjuder på det.

Det är ingen mer tidning som det prenumereras på i dagsläget men det har det gjorts. IForm, Amelia, Hälsa, nåt med historia och vetenskap och ett antal till... Jag har nog prenumererat på det mesta. Och jag blir alltid lika glad när jag får tidningarna. Nu jäklar ska här läsas och mysas! Jag har flertalet gånger gjort en kopp te, mysbelysning och krupit upp nånstans för att läsa. Och jag har börjat bläddra. Bläddrar igenom tills den är slut och sen är det liksom bara slut! Var finns den intressanta läsningen??? Tycker mest det är reklam, onödigt tjafs och fåniga bilder.

Idag har jag till och med kommit att bli så ytlig att jag inte ens orkar bry mig om att leta fram de där läsvärda tidningarna, med de viktiga artiklarna i, dem som skulle hjälpa mig att förändra världen... Nej, idag är det inredningsmagasin som gäller, i mängder! Kan tydligen inte få nog av dem! Men det gör inget, jag har plats för dem... Inbillar jag mig åtminstone.
Och där det ointressanta innehållet i artiklarna tar slut, där tar bilderna över och just i dessa magasin så stämmer det nog att bilden säger mer än tusen ord... Iaf orden i magasinet.

Och kvällspressen? Allvarligt? Eller seriöst? (som han skulle ha sagt elvaåringen). Har de samma redaktör nu som Häntextra och Se & Hör eller??? Samma uppgiftslämnare verkar det som iaf.

Men jag gillar att läsa. Jag vill ha tiden att läsa. Jag vill ha orken att läsa det där viktiga. Jag har ju fixat både fåtölj och medicinväska och ska nu bara få upp lampan så ska det ju gå att läsa allt det där betydelsefulla...

Trots det så kommer jag liksom aldrig fram verkar det som... Vad gör jag för fel???

En del i det hela är nog att jag pluggar och när man pluggar så är kurslitteraturen det närmsta jag kommer i skriven text... Ja, förutom de där två minuterna tre gånger i veckan då förstås... De verkar då vara det mest yppersta i läs-väg...

Snart ska det plockas in DN och SvD!!! Snart! Jag ska bara först...

Usch vad jag gnäller? Jag låter hur bitter som helst ju... Det är jag ju inte. Som sagt, jag gillar ju att läsa. Jag vill läsa. Är nog bara bitter för att jag aldrig gör det...

Men det är en tuff konkurrens. Jag gillar ju även skarpt rörliga bilder. Och ljud. Och enkelheten i att bara slå på tv:n eller radion och låta mån annan göra jobbet åt en... Vad gör det med mig? Till en latmask?

Nej, jag väljer nog att se det som att jag istället effektiviserar. Om nån läser nyheterna högt för mig så får ju jag tid till nåt annat precis samtidigt...

Blogga kanske!

Och såklart, förutom inredning läser jag massor om kostrådgivning, hälsa, raw food och renovering!

Vill bara förklara bilden från tidningsförvaringen i badrummet. Det är bara inredningstidningar som syns, men jag är nog den enda som inte läser på toan. Syftet med att inredningstidningarna syns är helt enkelt för att täcka alla Kalle Anka tidningar som finns bakom. Inte så sexigt kanske... Ja det kanske inte inredning heller är men det smälter betydligt bättre in än Kalle Anka!

Detta var veckans bidrag till Real Life, inte alls så bittert som det låter!!!
3 kommentarer:

 1. Veckans sammanställning av tidningsläsandet - papper eller digitalt, ligger ute nu
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/october/sammanstallning-av-real-tidningshunger.html

  Tack så mycket för att ni var med igen. Alltid lika kul.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har också försökt att få till det där "myset" men det blev för få gånger för att jag skulle vilja lägga den pengen på det :) och som sagt lite för mycket annonser i. Tack för läsningen. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Vårt badrum svämmar oxå över av Kalle Anka...

  SvaraRadera