lördag 6 oktober 2012

Fredagsmys- My as!

Den hör veckan har sett lite annorlunda ut. Eftersom jag skulle gå in och provjobba på ett ställe så kunde jag ju inte stämpla resten av veckan utan fick ta föräldraledigt de andra dagarna. Det är väl bra att föräldraförsäkringen finns i dessa lägen för dem som har barn, men jag anser hela systemet vara en stor fet miss i ett välfärdssamhälle i övrigt!!!!! Hur gör dem som inte har barn???

Jaja, iaf, det har resulterat i att rastlösa, överenergiska, sociala, högljudda, vilda, trotsiga, speedade och leksugna barn istället har varit hemma med mig, en fruktansvärt tråkig, pluggande, lågmäld och ointresserad mamma. (ointresset ligger främst i pluggandet, inte i barnen såklart).

Nämnde jag trotsen??? Det är den äldste av de två små som haft en riktigt rolig vecka må jag säga... Han som det aldrig varit något med alls. Han som bara lite mysigt glidit omkring. Och nu!!! Det värsta tycker jag är att man inte känner honom som sån, på det sättet. Så man har ju ingen aning om hur han reagerar alls på våra sätt att strävja beteendet. Men tro mig, vi lär oss, varje dag, flera gånger om dagen och det är ingen rolig kunskap. Inte fasen är han konsekvent heller. Det som är tur mitt i trots-eländet är att han faktiskt inte är ett dugg långrandig eller långsint så vi överlever, varje dag, och får möjlighet att umgås med den andra av hans sidor flera gånger om dagen också.

Jaja, detta resulterade iaf i att det blev faktiskt ingen glass igår till deras fredagsmys. Lite komiskt eftersom jag skämtade om det igår morse, men nu blev det alltså verklighet av det också.
Anledningen fanns att hitta i en dispyt ungarna hade när jag duschade efter löppasset igår. När jag kommer ut ligger Erik på golvet. Viktor sitter i soffan och gråter. Han gråter ALDRIG om inte det hänt nåt. Han visar mig sin rygg där tydligen Erik för ett ögonblick förvandlats till vampyr och huggit sig fast. Det var ett ganska kraftigt märke. Det visar sig sen att storebror inte varit helt oskyldig även om jag anser bitandet vara riktigt allvarligt. Viktor hade tydligen buttat Erik in i bordet.

Så glassen uteblev! Och hoppas det gick in varför...e

Kvällen fortsatte väl sådär, i den högljudda, livliga och kaosartade stilen. Vid ett tillfälle yttrar jag nåt självömkande till maken som tycker jag ska gå ut på en promenad. Jag blir kvar hemma men några grannpojkar kommer förbi och rastar våra små ligister en stund så när de kommer tillbaka in är läget ett helt annat. Det blir saft och vin vid köksbordet med lite olika spel. Och vi spelar flera omgångar. Alla får vinna. Ingen bråkar eller tjafsar. Det är riktigt trevligt.

Sen väljer barnen själva att få skippa Dobidoobi och åka i säng. Det blir tyst på ett par minuter.

Sen får vi iaf till mysstämningen för en stund nere i tv-rummet. God mat och levande ljus. Sen lägger man sig tillrätta gött mosigt i soffan och så snart är kvällen slut...

1 kommentar:

 1. Mysigt ni fick tillslut :)
  Varmt och ombonat ni har.

  Ja barn kan i alla åldrar...vår sista som bor hemma på 17år kan konsten att hålla en vaken på nätterna än ;)
  Fast de är underbara mestadels, eller hur?!

  Kul att du gillade min blogg! Tack för fina kommentaren.
  Sov gott,
  Sussi

  SvaraRadera